VILAFANT, UNA VILA MOLT COMPOSTAIRE

Terregada.net té llarga experiència en promoure el compostatge casolà i comunitari. Aquests projectes persegueixen una doble finalitat: una gestió sostenible de la fracció orgànica i l’obtenció d’un producte, el compost, d’alt valor agronòmic per a ús propi del jardí o hort. El propòsit final és que els veïns i veïnes inscrits a la campanya aconsegueixen un bon aprenentatge de la tècnica del compostage, de manera que no hi hagi molèsties ni males olors.

L’ajuntament de Vilafant convoca anualment una campanya de compostatge per al seus vilatans. Per aquest any 2014, s’inicia una nova campanya amb el propòsit d’obrir la convocatòria a 15 compostaires més, que es sumen als 280 ja registrats.

La campanya generalment consisteix en:

  • Proveir als participants d’un compostador.
  • Realitzar una xerrada d’iniciació i dos assessoraments al domicili del compostaire, per tal de garantir l’adquisició d’una bona tècnica de gestió de la pila.
  • Proporcionar als veïns un punt de subministrament de poda triturada.
  • Realitzar un període de formació amb dos o tres assessoraments a domicili, segons el grau de descomposició i maduració del compost. Es deixa com a suport permanent, un telèfon de contacte per a consultes.

Terregada.net està plenament convençuda que el compostatge és la via més sostenible de gestió de la fracció orgànica domiciliària i una important millora ambiental per al municipi.
Més info: 972 55 08 74 o marta@terregada.net

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.