LA COMUNICACIÓ AMBIENTAL, UN GRAN REPTE ACTUAL

Dins de les ciències socials, la comunicació es defineix com un camp d’estudi que tracta d’explicar com es realitzen els intercanvis comunicatius i com afecten la societat.

La comunicació ambiental és un procés que sovint implica la necessitat de donar informació clara i precisa, i que alhora generi prou confiança per incrementar el grau de consciència  de la societat. Cal ser transparents, concrets, clars i creïbles. Tot i que aparentment sembla un concepte senzill, cal planificar molt bé l’estratègia.

És una eina bàsica en la majoria dels projectes que Terragada.net realitza. En el cas de la implantació de la recollida selectiva de la FORM al municipi de Palafrugell, vam desenvolupar una proposta metodològica i de continguts per a la campanya de disseny, edició de material, informació i comunicació del desplegament de la recollida de la fracció orgànica dels residus municipals de Palafrugell. L’estratègia inicial definia els destinataris de la campanya, l’eix vertebrador, una imatge i un lema per la campanya. Un projecte extens i transversal que ens en sentim satisfets. L’estratègia era el paraigües de xerrades, tallers a les escoles, escrits i portades al butlletí municipal, acte d’inici i cloenda del projecte, creació d’un blog, participació en les activitats culturals del municipi, realització d’un programa setmanal a la ràdio municipal,…

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.