Gestió Ambiental

Què és el compostatge casolà? És un procés natural de transformació de les restes orgàniques en compost. Cada habitatge esdevé gestor dels seus propis residus orgànics, restes de menjar i del jardí, mitjançant un compostador que es pot tenir en un racó del jardí.

• Per què és una gestió sostenible? Actualment més de la tercera part de les escombraries que es generen a casa són residus orgànics (restes de menjar,..) Aquests s’aboquen a l’abocador de Pedret i Marzà i barrejats amb a resta d’escombraries esdevé un problema ambiental, amb formació de lixiviats i car de gestionar. Per això ser compostaire és una ferma i senzilla aposta per la millora del nostre medi i territori.

• Què se n’obté? Del procés del compostatge se n’obté compost que és un adob natural similar a la terra vegetal, però molt més ric en nutrients. És totalment ecològic i té moltes qualitats per a la salut de les plantes: reté millor la humitat del sòl, compensa el pH i dóna estructura. Obtindrem adob propi per fer més bonic el nostre jardí o el propi hort.

• Terregada, amb llarga experiència. El nom de la cooperativa va íntimament lligat amb projectes de compostatge. Des de la creació de l’empresa que realitzem campanyes. Hem treballat en 16 municipis del Gironès, a Palafrugell, a Vilafant, a Avinyonet de Puigventós, a Santa Pau,… A més de 20 municipis de comarques gironines.

• Vídeo de la campanya de Vilafant: AQUÍ

 

Related Projects